Tuesday, June 24, 2014

Mighty 3 Gems Set Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

1. Adakah anda risau kerana berpuasa dan anda mengalami GASTRIK?
2. Adakah anda risau tak cukup TENAGA sepanjang hari semasa bulan puasa?
3. Adakah anda seorang ibu yang risau susu DROP untuk menyusukan bayi dibulan puasa?
4. Adakah anda seorang yang bekerja berat sepanjang hari?
5. Nak bagi kanak-kanak mula belajar berpuasa agar tahan lebih lama?
6. Warga tua yang nak berpuasa tapi bimbang akan kesihatan dan ingin terus lebih bertenaga?
7. Remaja/pelajar yang perlu konsentrasi dalam pelajaran walaupun sedang berpuasa?




Kalau anda rasakan seperti kriteria di atas, bolehlah cuba Set Mighty 3 Gems Shaklee:

a) Energizing Soy  Protein (ESP)
b) Mealshakes
c) Performance Drinks

Apakah Kebaikan Mighty 3 Gems ni?

 

Energizing SoyProtein -  sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama.  



Meal Shakes - sumber multivitamin yang terbaik. Bila kita berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. 



Performance Drinks - minuman seperti isotonik tetapi tanpa gas. Ianya bagus dalam mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. Ia akan menyeimbangkan proses kehilangan air dalam badan, dan justeru badan kekal rasa segar.  Dengan itu, anda tidak akan rasa mudah dahaga. Digalakkan juga diambil masa berbuka supaya cepat menyegarkan badan dari keletihan. 


Jom cuba!! Sangat berbaloi..tahan 1-3 bulan..

Hubungi saya:
Shaklee Independent Distributor 883367
Ernawati Toba
0146907178
FB: Ernawati Toba
Page FB: Healthy Lifestyle With Ernawati Toba

Friday, June 20, 2014

Enfuselle Shaklee - Cantik dan Menyerlah

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Satu lagi produk kecantikan Shaklee yang anda perlu tau..Enfuselle <3

 

2 step kena tau...

 

Set Enfuselle sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak, terlalu kering dan sensitif. Set Enfuselle mempunyai 2 kategori iaitu:
  • normal to dry skin
  • normal to oily skin
So , sebelum mencuba Set Enfuselle kena tau apa jenis skin kita ok...

                Kategori 1: Normal to dry skin

    • Hydrating Cleansing Lotion
    • Hydrating Toner
    • Hydrating Moisturizer
    • Eye Treatment
    Kategori 2: Normal to oily skin
    • Purifying Cleansing Toner
    • Purifying Toner
    • Balancing Moisturizer
    • Eye Treatment
  • Jom lihat apa kata mereka..............






    Hubungi:
    Shaklee Independent Distributor 883367
    Ernawati Toba
    0146907178/0138521188
    FB:Ernawati Toba
    FB Page: Healthy Lifestyle With Ernawati Toba 

Wednesday, June 18, 2014

Nutriwhite Shaklee - Wanita dan Kecantikan Adalah Sinonim

Asssalamualaikum dan salam sejahtera...

Mari kita semak semula apa produk kecantikan anda di rumah. 
Selamat  ?
Semulajadi ?
Tiada bahan kimia berbahaya?
Apa kandungan utamanya ?
Kenapa perlu bayar lebih untuk produk yang tidak bermanfaat ?
Anda dapat konsultasi produk dengan baik ? 

Ok. Sudah belek semua info? Jom saya share apa pula kelebihan produk Nutriwhite Shaklee?
Baca betul-betul rencana bawah ni ya..:)

Kenapa perlu pilih PRODUK NUTRIWHITE SHAKLEE?
  • 16 nutrien semulajadi dari 16 negara - digelar WhiteN-16
  • bebas dari bahan kimia dan sintetik berbahaya. Memang selamat untuk kulit muka kita. 
  • memang setanding dengan Estee Lauder dan SKII. Ia dihasilkan dari sumber semulajadi yang tidak memberi kesan sampingan. 

 


Apakah lagi keistimewaan produk ini?

  • Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
  • Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas 
  • pencuci muka Nutriwhite Shaklee saiznya agak besar 150 ml. Sangat berbaloi-baloi kerana hanya guna sedikit sahaja tak sampai pun sebesar kacang hijau dah berbuih banyak. Macam ni bolehla guna sampai setahun ;)



    Langkah penggunaan rangkaian produk Nutriwhite Shaklee: 

                         
    Membersih

    ~ Gentle Action Make Up Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser ~
    Cara Penggunaan : sapu pada kulit yang basah dan bilas dengan menggunakan air suam.
    Fungsi : Kulit akan lebih bersih , licin, lembut, segar dan berseri, menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa

    Memperbaharui

    ~ Soothing Radiance Whitening Cleanser ~
    Cara Penggunaan : Tuang sedikit pada kapas & sapukan perlahan2 ke seluruh muka dan leher. 
    Fungsi : Memulihkan kulit pada keseimbangan PH semulajadi. Kulit akan jadi lebih anjal & segar serta lembut

    Mencerahkan

    ~ Daily Defense Whitening Essence ~
    Cara Penggunaan : Apply pada keseluruhan wajah yang bersih, sapu sama rata ke seluruh muka dan leher
    Fungsi : melicin, mencerahkan dan menegangkan. Membantu mengeluarkan pigmentasi, melembutkan dan mengurangkan tompokan gelap serta mengelakkan keosakkan akibat dari matahari. Mempunyai Vit c yang aktif untuk memperbaiki kulit

    Merawat

    ~ Spot Whitening Treatment ~
    Cara Penggunaan : Sapu sedikit ke kawasan gelap pada kulit, sekali @ 2 kali sehari. Elakkan dari terdedah kepada cahaya matahari selepas penyapuan.
    Fungsi : Berkesan untuk kurangkan kesan tompokan akibat matahari & jeragat.

    Mencegah

    ~ Ultimate Protection  Whitening Lotion SPF 15 ~
    Cara Penggunaan : Untuk kegunaan siang hari, sapu lembut dan ratakan ke seluruh muka & leher, elakkan dari kawasan mata.
    Fungsi : Elak keradangan kulit, melindungi kesan buruk dari matahari dan membina penentangan terhadap kerosakkan alam sekitar.

    Menganjalkan

    ~ Overnight Renewal Whitening Cream ~
    Cara Penggunaan : digunakan pada waktu malam, sapu perlahan keseluruh muka dan leher
    Fungsi : Meremajakan kulit ketika waktu tidur dan anda akan bangun dengan kulit wajah yang lebih segar dan cerah


    TESTIMONI
     
    Dah nampak apa kelebihan Nutriwhite Shaklee? Jom cantik bersama Nutriwhite...
    Pastikan yang HALAL, SELAMAT DAN SEMULAJADI
    Hubungi saya:
    Ernawati Toba 
    0146907178/0138521188
    Shaklee ID 883367
    FB: Ernawati Toba
    Page: Healthy Lifestyle With Ernawati Toba

Tuesday, June 17, 2014

Pedih Ulu Hati Petanda Gastrik

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Jom kita baca info pasal peptic ulser..


Peptic ulcer ("gastrik") yang berlaku pada perut menghasilkan lubang yang dikelilingi corak yang menyerupai bentuk bintang



Peptic ulcer "gastrik" adalah masalah yang terjadi akibat lapisan pada perut terhakis. Ia biasanya berlaku pada bahagian perut dan bahagian usus kecil sebelah atas (duodenum). Tanda yang paling kerap dirasai oleh individu yang menghadapi masalah ini ialah sakit pada bahagian abdomen (perut) atas pusat.

Peptic ulcer yang berlaku pada bahagian perut (stomach) dipanggil gastric ulcer (inilah sebabnya mengapa ramai rakyat Malaysia memanggil peptic ulcer hanya dengan perkataan "gastrik" meskipun ianya tak semestinya berlaku hanya di perut). Peptic ulcer yang berlaku di dalam salur makanan yang menghubungkan perut dan mulut (esophagus) dipanggil esophageal ulcer. Peptic ulcer yang berlaku pada bahagian awal usus kecil dipanggil duodenal ulcer.

Menurut Myoclinic, makanan pedas dan pekerjaan yang mendatangkan stres TIDAK menyebabkan peptic ulcer, namun banyak sumber mengatakan bahawa, makanan pedas dan pekerjaan yang mendatangkan stres sememangnya menyebabkan peptic ulcer. Menurut Myoclinic lagi, biasanya yang menyebabkan peptic ulcer ialah ubat ubatan dan jangkitan (terutamnya H. pylori)

Simptom simptom

Sakit adalah simptom yang paling kerap. Sakitnya bagai terbakar. Sakit ini adalah disebabkan oleh ulcer tersebut dan dilipatgandakan lagi kesakitan tersebut dengan asid dari perut yang menyentuh permukaan ulcer. Sakit tersebut boleh:

  • Boleh dirasai di mana sahaja dari kawasan pusat hingga ke tulang dada (berbeza daripada sakit pedih ulu hati yang melibatkan kawasan betul betul di bawah tulang dada - xyphoid process)
  • menjadi lebih teruk sewaktu perut kosong (berlapar)
  • menigkat kesakitan pada waktu malam
  • Biasanya dapat dikurangkan untuk jangka waktu pendek dengan makan makanan tertentu atau dengan mengambil ubat anti-asid
  • Sakit datang dan pergi dalam tempoh beberapa hari hingga beberapa minggu.

Tanda lain: Tanda berikut adalah agak jarang namun berkemungkinan berlaku.

  • Muntah darah - darah berwarna hitam atau merah
  • Darah hitam seperti tar dapat dilihat dalam najis / najis menjadi hitam
  • Muntah dan loya
  • Berat badan berkurang tanpa banyak sebab
  • Selera berubah (bertambah atau berkurang)
  • (Sumber: http://www.blog.kesihatanonline.com/2012/04/masalah-peptic-ulcer-gastrik-dan-kaedah.html)  
  •  
  • Cadangan Suplemen untuk sakit Gastrik dan pedih Ulu Hati?
  • 1) ESP- kaya dengan protein soya. Ia bersifat alkali dan akan bertindak balas dengan asid berlebihan dalam perut untuk membantu meneutralkannya
  • 2) Peppermint Ginger Plus
  • 3) Ostematrix
  • Mengandungi kalsium yang bertindak sebagai alkali untuk membantu meneutralkan asid berlebihan
    Hubungi:
  • Ernawati Toba
    0146907178/0138521188
    SID883367
    FB: Ernawati Toba






Wednesday, June 11, 2014

VITAMIN E COMPLEX UNTUK KESUBURAN


Assalamualaikum dan salam sejahtera...



Zuriat atau anak selalu ditunggu-tunggu oleh pasangan yang sudah berkahwin. Anak tu rezeki dari Tuhan. Walaubagaimanapun, kepada pasangan yang masih menanti-nantikan  jangan berputus asa. Amalkan pemakanan yang sihat, banyakkan bersenam dan berdoa pada Tuhan. Antara faktor lain yang mempengaruhinya adalah tahap kesuburan suami dan isteri. 

Isteri yang haidnya tidak teratur juga mengganggu kesuburan. Masalah pada kualiti dan kuantiti sperma suami juga salah satu faktor mempengaruhi kesuburan lelaki. 

Apakah suplemen untuk WANITA untuk meningkatkan kesuburan?

1) ALFALFA COMPLEX - Bertindak seperti  'kacip fatimah'. Ia merawat masalah-masalah 'Miss V' (organ reproduktif wanita) seperti masalah keputihan, kegatalan dan sebagainya.


2) GLA COMPLEX - Ia membantu menghasilkan 'cecair kesuburan' dimana ia memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hngga 5 hari. Ia turut menyeimbangkan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan masalah senggugut ketika datang bulan. Cyst yang juga dapat dikecutkan oleh GLA Compex.


Apakah suplemen untuk LELAKI untuk meningkatkan kesuburan?

1) VITAMIN E COMPLEX- Ia membantu meningkatkan kualiti sperma dengan menambahkan kiraan/bilangan sperma. Ia meningkatkan kebolehan reprduktif bagi suami. Ia juga melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing.

2) ZINK COMPLEX - Khas buat suami untuk membantu meningkatkan kepekatan dan kekuatan sperma. Ia merangsang pembentukan hormon testosteron juga menambah jumlah bilangan sperma.


So, apa tunggu lagi. USAHA DAN TERUS BERUSAHALAH..ANAK ANUGERAH TERINDAH DARI TUHAN...


Promosi VITAMIN E JUNE 2014
BUY 6 FREE 1
Berbaloi-baloi.....


 
Hubungi:
Ernawati Toba 
0146907178/0138521188
SID883367
FB:Ernawati Toba

Tuesday, June 10, 2014

Nak Cantik Dengan Shaklee?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

 

Topik hari ni...Nak Cantik dengan Shaklee...
Sapa yang tak nak cantik kan? Apa lagi wanita sama ada yang belum berkahwin, yang bakal berkahwin dan yang sudah berkahwin. Semua nak cantik. Zaman sekarang ni pula jangan hairan, lelaki lagi mementingkan kesihatan kulit berbanding wanita. Tapi ingat! Jangan pula main serkap ambik ja produk kecantikan tu. Selidik dulu sebelum beli. Pastikan ianya semulajadi dan tiada kesan sampingan yang buruk. Muka dan kulit kita menampakkan imej luaran. Ia sangat mempengaruhi keyakinan tau.. Apa lagi kita ni pilihan ramai yang selalu diundang untuk berucap untuk majlis-majlis ceramah dan seminar. 

Jom kita lihat apa produk Shaklee yang boleh beri anda kepuasan kecantikan dalaman dan luaran...




Ada bajet lebih jom ADD ON Collagen Powder Shaklee.....


Taknak jadi macam ni......TIDAK!!!!!



 Apa kata mereka????????????


Hubungi:
Ernawati Toba
0146907178/0138521188
Shaklee Independent Distributor : 883367
FB: Ernawati Toba




Monday, June 9, 2014

Berapa kalori nak ambik setiap hari untuk Lelaki dan Wanita??

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

 

Jom semak berapa kalori makanan kita ambik setiap hari. Pentingkah?
Ya, ia sangat penting bagi memastikan kalori lebihan dibakar setiap hari dan ia tidak tidak dibiarkan tersimpan sehingga menjadi lebihan lemak yang mengakibatkan berat badan anda bertambah malah ada yang menjadi OBES setiap tahun.

Macam mana nak kira kalori?

1 gram (makanan) protein/karbo/gula = 4 kalori

So, contoh  makanan kita ada 5 gram karbohidrat X 4 kalori = 200 kalori makanan kita pada masa itu.
3 gram Protein X 4 kalori = 12 kalori
2 gram Lemak X 9 kalori = 18 kalori

Total: 230 kalori

Menurut kajian pakar diet, jumlah yang diperlukan oleh lelaki dewasa adalah 2000 hingga 2500 kalori sehari. Manakala bagi wanita dewasa pula adalah 1600 hingga 2000 kalori sehari.

Jika kalori yang diambil berlebihan setiap hari dan tanpa pembakaran berlaku melalui aktivit contohnya; bersenam, berkebun, aerobik, mengemas rumah dll, maka  kalori berlebihan akan tersimpan dalam tubuh dan menyebabkan berat badan bertambah dari sehari ke setahun. Nak tau, setiap 8000 kalori yang terkumpul dalam badan (tidak dibakar) akan menyebabkan berat badan naik sebanyak 1 kilogram.

Kenapa perlukan 'replacement meal' atau suplemen?
1. Nutrisi lengkap untuk tubuh
2. Pengambilan setiap hari akan membantu kita lebih kenyang dan puas
3. Pengambilan kalori daripada makanan-makanan segera dapat dikurangkan
4. Badan tidak akan bersa lemah
5. Otot terpelihara bagi memastikan metabolisme tubuh tetap meningkat untuk pembakaran lemak
6. "Shape' badan kekal langsing dan sihat. Tiada penggeleran
7. Imej lebih yakin dan badan tetap bertenaga

Jom cuba suplemen Shaklee:
1) Cinch Shake (Perasa: Vanilla, Coklat, Cafe' Latte)
2) Energising Soy Protein (ESP)


Nak share sediki resipi. Bancuh ikut sukatan yang anda inginkan.


 



Hubungi saya:
Ernawati binti Toba
0146907178/0138521188
SID 883367
FB:Ernawati Toba 















Friday, June 6, 2014

Jom Kurus Sebelum Raya..




Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Ni nak share sikit beberapa tips kurus..awal ni sebelum puasa dan raya..;) 
Saja nak share awal-awal ni..tau-taulah bila dah puasa tu mestilah banyak bazaar dengan makanan yang menarik perhatiankan..;)..so, harap-harap tips-tips di bawah ni dapatlah jadi panduan bersama..Yala..sapa tak risau dengan penampilan dirikan? Apa lagi wanita...salah 1 dilema TERBESAR wanita adalah masalah kegemukan atau obesiti. Ingat! masalah berat badan dan obesiti boleh membawa kemudaratan kepada penyakit lain seperti kencing manis, darah tinggi, strok dan sakit jantung. Malah ada yang STRESS!

Kenapa DIET kita gagal?



1. Pemakanan tak teratur. Masa yang tidak teratur mempengaruhi kuantiti pengambilan makanan kita setiap hari
2. Banyak ambil minuman berkafein seperti kopi dan teh. 
3. Banyak mengambil makanan manis/ lebih gula
4. Banyak mengambil makanan segera (Fast Food)..alasannya tak cukup masa...
5. Kurang minum air putih
6. Kurang bersenam/jogging
7.TOKSIN terlalu banyak dalam badan


 

So, apa nak buat bila DIET gagal?

1. Muhasabah diri. Tanya diri sendiri apa TARGET kita untuk kuruskan berat badan. Berapa kg nak target untuk dikurangkan?
2. Pastikan BMI kita normal. Apa berat ideal kita?..BUKAN underweight atau Overweight.. no no no...
3. Pastikan pemakanan kita teratur, cukup nutrien dan zat..ni, part yang paling susah kalau nak ikut..kenapa? masa tak cukup nak ambik karbo, protin, sayur dan buah-buahan sekali. THAT WHY WE NEED SUPPLEMENT (makanan tambahan)
4. MINUM AIR PUTIH paling kurang 2 liter sehari. Makin banyak minum lagi baik...
5. DISIPLIN diri.


Alfalfa sebagai agen detox




 


Supplemen yang disyorkan untuk detoks adalah Alfafa.

Kedua-dua suplemen ini berfungsi merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ia semulajadi


Kenapa Perlu Detoks?

Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detoks juga memastikan vitamin/supplemen diserap dengan lebih sempurna.




Lecithin membakar lemak




Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak lemak degil, ia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.


Membina OTOT dengan Cinch Shake


Kandungan dalam Cinch diperkaya dengan Leucine dan ianya dirumus khas untuk membantu anda memecahkan kitaran diet yo-yo.
Untuk setiap hidangan Shaklee Cinch, anda akan mendapat:
  • 24 gram protein
  • 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 
  • 6 gram serat larut
Kurus dan Ramping itu menawan!
Protein amat diperlukan bagi pembinaan otot. Dengan otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori dengan baik. Kelebihan protein juga membantu anda merasa kenyang dan secara langsung membantu anda mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Kebaikan Cinch Shake
  • Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
  • Powered by Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
  • Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.
Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak (lean muscle).  

ADD ON:
Cinch Energy Tea Mix ini diambil bersama-sama dengan Cinch Shake Mix Shaklee dan produk-produk untuk tujuan pelangsingan lain yang telah dicadangkan oleh Shaklee. Energy Tea Mix dapat diminum sebagai snek ataupun minuman ringan waktu petang terutamanya bagi penggemar teh. Energy Tea Mix Shaklee adalah kurang gula dan semestinya sangat bagus untuk kesihatan. Selain itu, keistimewaan Enerygy Tea Mix ini ialah:

Kurus dan Ramping itu menawan! 
  • Selamat dan merupakan penggalak tenaga semulajadi
  • Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuH
  • Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.
 APA KATA MEREKA.....




Hubungi:
Ernawati Toba 0146907178/0138521188
SID883367
FB; Ernawati Toba
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Follow me

Google+ Followers

Total Pageviews