Tuesday, July 30, 2013

Soy Protein Isolate Powder (ESP)


Soy Protein Isolate Powder (ESP)

ESP merupakan sumber protein soya terbaik. Ia menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones


Yang paling PENTING  soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti

 

 GMO???? -Produk2 GMO penyebab penyakit  alergy, toxic, potensi kanser. Produk-produk GMO memang makin banyak di pasaran sbb tu macam-macam penyakit sekarang..Contohnya yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. tu memang common laa kann..Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab sebelum membeli protin dari sumber soya.. pastikan anda baca dulu labelnya. Pilihlah produk yg berlabel Non-GMO.. Jangan beli sebab murah atau sebab rasa sedap atau pun sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. 


Siapa yang perlukan ESP?


Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonus for weight management)
Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil

Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat

Wanita: Keanjalan kulit.. (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


Paling penting untuk wanita perlu tau......

ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal.. ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka. ESP juga memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih..Pokoknya....ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda..:)

KELEBIHAN ESP SHAKLEE

1- Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
2- Membantu memudarkan & menghilangkan parut jerawat.
3- Memberi tenaga berpanjangan sepanjang hari.
4- Menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
5- Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur.
6- Memberikan rasa kenyang yg lama/cepat kenyang & membantu dlm penurunan berat badan.
7- Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu.
8- Memekatkan susu ibu sekaligus menjadikan bayi cepat kenyang.
9- Membantu perkembangan fetus dalam kandungan.
10- Memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
11- Meningkatkan tahap kesuburan sekaligus meningkatkan peluang untuk hamil.
12- Menyokong kesihatan imunisasi badan.
13- Mengawal paras kolesterol & kesihatan jantung.
14- Meningkatkan taraf kesihatan supaya lebih baik.
15- Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein.
16- Membantu mengekalkan kepejalan otot/ mengelakkan kulit menggeleber.
17- Membantu mengekalkan paras gula dlm darah yg normal.
18- Membantu mengekalkan tahap kolestrol yg normal.
19- Pengambil ESP biasanya sihat menyeluruh.


 Berminat boleh comment/pm fb atau call saya....
 Ernawati Toba 014-6907178
 SID: 883367. COD area KK/Tawau
 Email: capri_erina@yahoo.com
           ernawati1901@gmail.com

ESP ESP dan ESP lagi....

Lagi pasal Soy Protein Isolate Powder (ESP)....:)


Testimoni..nak cantik..boleh..:)



Lagi Testimoni ESP......
Khas untuk bakal ibu, ibu menyusu dan tengah berpantang....

Ernawati Toba
014-6907178
SID: 883367


Monday, July 29, 2013

Lagi Pasal Get Clean Water Pitcher??


(Share from blog http://fabiha-elman.blogspot.com/......tq...) Memang nampak beza warna air yang kena tapis dengan Get Clean® Water dan yang tidak ditapis. Tinggal dekat kampung pun mengeluh pasal air kotor apatah lagi yang tinggal dekat bandar..Air paip yang masuk ke dalam rumah  telah dirawat tapi kita masih lagi terasa perbezaan warna dan rasanya yang mana mungkin boleh menjejaskan kesihatan kita.

Video for Info Sharing..:) 

Our Shaklee CEO doing his presentation. So amazing ..:)



    Berminat blh pm FB saya laju-laju...hehe..atau contact saya untuk dapatkan harga TERBAIK!!!
    Ernawati Toba
    014-6907178
    SID: 883367
    Email: capri_erina@yahoo.com
               ernawati1901@gmail.com
  

Get Clean® Water Pitcher


Get Clean Water Pitcher 

Kenapa Pilih Get Clean® Water????



Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean®Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Shaklee 
Get Clean® Water Setanding Jenama 

Terkemuka yang Lain!

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

Keistimewaan 
 Get Clean®Water:-
  1. Selamat: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain.Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
  2. Pilihan Bijak: Menjimatkan KosRakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.
  3. Handal: Lebih banyak air bersih pada setiap masa.Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.
  4. Mesra AlamMemelihara alam sekitar. Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


    Ernawati Toba
    014-6907178
    SID: 883367
    Email: capri_erina@yahoo.com
               ernawati1901@gmail.com
  

Sunday, July 28, 2013

Alfalfa Complex


Alfalfa Rahsia Keintiman dan Kesihatan Anda


Alfalfa adalah raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan 

pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya 

yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu 

menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di 

dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang 

banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa 

mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, 

potasium, fosforus dan zat besi. Di antara kelebihan dan 

khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita:



Di antara kelebihan-kelebihan Alfalfa:

1. Mencuci hati, darah dan usus.
2. Mengelakkan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
 4. Memberi kelegaan semasa haid untuk wanita.
 5. Merawat arthitis.
 6. Bagus untuk elergi dan ekzema.
 7. Merawat athma.
 8. Bertindak seperti kacip fatimah kepada isteri.
 9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor.
 10. Melawan tumor: alkalikan badan dengan itu membaiki sel-sel       kanser dan membuang tumor.
 11. Merawat masalah keputihan pada wanita.
 12. Menyingkirkan lemak dan kolestrol.
 13. Memulihkan urat selepas bersalin.
 14. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
 15. Meningkatkan stamina seorang suami.
 16. Melegakan sembelit.
 17. Membuang angin dalam badan.
 18. MAMA Milk booster




    Ernawati binti Toba
    014-6907178
    SID: 883367
    Email: capri_erina@yahoo.com
                   ernawati1901@gmail.com

Wednesday, July 24, 2013

GLA Complex



GLA Complex untuk kebaikan semua khususnya wanita



GLA·Complex atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.Ia berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita:-

Siapa yang perlu GLA Complex:








Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee 

GLA Complex


  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  2. Membantu meningkatkan kesuburan
  3. Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  4. Membantu dalam menangani menopus
  5. Menguatkan kuku dan rambut
  6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  7. Membantu menangai ekzema
  8. Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  10. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  11. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  12. Mengawal kolesterol
  13. Untuk fungsi saraf
  14. Menguatkan imuniti tubuh
  15.  
  16. Memperlahankan proses penuaan


Lagi testimoni:








Promotion GLA Complex 'July 2013



    Ernawati Toba
    014-6907178
    SID: 883367
    Email: capri_erina@yahoo.com
              ernawati1901@gmail.com
    


Thursday, July 4, 2013

Shaklee is The Best Product in the World



Shaklee the Best Product to Healthy Living

TAHUKAH ANDA ?  Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Ernawati Toba
014-6907178
SID: 883367
Email: capri_erina@yahoo.com
               ernawati1901@gmail.com


Shaklee is Halal Product




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Follow me

Google+ Followers

Total Pageviews