Monday, July 21, 2014

DTX Complex

DTX Complex Shaklee sebagai tonik hati...



Apakah kandungan DTX Complex ni...

 

Banyaknya FUNGSI HATI yang anda perlu ketahui...
 

Pastikan anda hanya berurusan dengan Shaklee Independent Distributor yang sah..

Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
Shaklee ID 883367
FB: Ernawati Toba 

FB Page: Healthy Lifestyle with Ernawati Toba
Boleh email saya juga...
Email: ernawati1901@gmail.com




Phytocol-ST


Produk terbaru keluaran Shaklee tahun ini iaitu Phytocol-ST. Tablet yang membantu yang telah melalui beberapa kajian dan ianya terbukti berkesan menurunkan paras KOLESTEROL LDL (kolesterol jahat) dalam badan anda. Adakah anda di antara orang yang mempunyai masalah kolesterol yang tinggi di Malaysia? So, tepuk dada tanya selera..


 


Phytocol-ST mengandungi 2000mg FITOSTEROL yang bertindak dalam menurunkan paras kolesterol LDL dalam badan anda.


Soalan lazim mengenai Phytocol-ST...


Bertindak sekarang...kawal pemakanan harian anda dan amalkan Phytocol-ST untuk kesan lebih baik...


Pastikan anda hanya berurusan dengan Shaklee Independent Distributor yang sah..

Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
Shaklee ID 883367
FB: Ernawati Toba 

FB Page: Healthy Lifestyle with Ernawati Toba
Boleh email saya juga...

Email: ernawati1901@gmail.com


Shaklee Halal

Ramai yang selalu bertanya Shaklee ni halal ka? Tak da logo halal kan..Pertanyaan seperti ni penting. Ini menunjukkan anda concern dengan apa yang ada makan. Jangan risau, Shaklee sememangnya halal dan disahkan HALAL oleh ISA (Islamic Services of America). ISA ni diiktiraf oleh JAKIM tau. Sijil halal Shaklee akan diperbaharui setiap tahun..So, no more worry...:)

Mari lihat gambar ni. Nilah sijil halal suplemen Shaklee...


Antara badan Islam yang diiktiraf JAKIM...


Pastikan anda hanya berurusan dengan Shaklee Independent Distributor yang sah..

Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
Shaklee ID 883367
FB: Ernawati Toba 

FB Page: Healthy Lifestyle with Ernawati Toba
Boleh email saya juga...
Email: ernawati1901@gmail.com







Saturday, July 12, 2014

Mari jadi ahli Shaklee. Apa yang saya dapat?

MESTIKAH jadi ahli Shaklee?
 

Apa saya dapat kalau jadi ahli Shaklee?
Jawapan: 
- Jadi ahli Shaklee bukan paksaan. Kita jadi ahli kita dapat harga yang lebih murah dari berbelas ke berpuluh ringgit murahnya daripada BUKAN AHLI. 
- Dahlah dapat harga lebih murah, malah dapt BONUS bulanan dari 5% ke 21% mengikut UV (Unit Volume) yang kita dapat setiap bulan.
- APA lagi yang bestnya, boleh dapat bonus-bonus lain seperti bonus kepimpinan, bonus kereta (cash seumur hidup) dan bonus trip.

Apa risiko yang bakal dihadapi kalau sudah jadi ahli?
Jawapan:
Risiko anda hanya akan hilang RM65@RM75@RM85 (ikut tempat dan postage) untuk mendaftar SEKALI seumur hidup dan anda akan dapat Memberkit. Tidak perlu renew membership setiap bulan tau. 

Apa jadi kalau saya HANYA jadi ahli untuk makan sendiri saja suplemen ni?
Jawapan:
Tak jadi masalah pun. Kita tau apa masalah kesihatan diri kita. Kita tau apa yang perlu kita lakukan. Nutrisi yang seimbang sukar untuk diperolehi daripada pemakanan seharian kerana faktor persekitaran dan radikal bebas malah cara masakan kita hari ni banyak memusnahkan nutrien dan zat makanan kita yang perlu untuk tubuh. Maka, kesihatan badan kita mula menyusut dan masalah serta penyakit seperti OBESITI, DARAH TINGGI, SELESEMA dan lain-lain lagi mudah dihidapi oleh kita hari ni. So, suplemen atau makanan tambahan ni lah yang memainkan peranan penting.

Selalunya bisnes macam gini perlu tunjuk kekayaan pada orang lain, Shaklee macam tu ka?
Jawapan:
Tak perlu tunjuk imej kekayaan tu pada orang lain. Cukuplah sekadar tinggi ilmu pasal nutrisi dan suplemen ni. Sebab orang nak tau kelebihan, nak rasa kelebihan suplemen tu. Kalau banyak ilmu ni oranag akan lebih percaya dan yakin dengan kita sebagai ahli. Itulah pentingnya 'guideline' dan bimbingan daripada rakan-rakan Shaklee kita. Sebab lain orang lain pengalamannya. Reaction suplemen pada badan kita pun lain-lain. Dah tau faktor-faktornya In Shaa Allah kita akan cari jalannya dengan menambah ilmu nutrisi ni.

APA LAGI KEISTIMEWAAN jadi ahli Shaklee?
Jawapan:
Dapat ilmu, dapat share masalah kesihatan dengan orang ramai, dapat bimbingan khas daripada 'sifu-sifu' yang dah lama berkecimpung salam Shaklee ni..ada surirumah, ada engineer, ada nurse, ada businesswoman dan lain-lain lagi yang pastinya kita dapat ilmu suplemen ni dari berbagai-bagai aspek. KESIHATAN kan perlu dijaga dari seawal usia yang mungkin untuk mengurangkan risiko sakit yang berat dimasa tua.

INGAT SIHAT SEBELUM SAKIT kawan-kawan...

 
 
 
 

Daftar ahli dengan saya pengedar bebas Shaklee yang sah:

Ernawati Toba 
Shaklee ID 883367
0146907178
FB: Ernawati Toba
FB Page: Healthy Lifestyle with Ernawati Toba

Wednesday, July 9, 2014

Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Kehamilan adalah satu perkara yang sangat dinanti-natikan oleh seorang wanita yang bergelar isteri malah bakal suami pun turut merasakannya. Selepas mengetahui kehamilan pastinya kegembiraan tidak dapat digambarkan dengan kata-kata kan? Syukur..Dalam tempoh kehamilan, bermacam-macam ragam dan perubahan akan dirasakan oleh wanita yang bakal bergelar ibu. Antara cabaran-cabaran emosi dan fizikal yang dihadapi bakal ibu semasa tempoh kehamilan adalah seperti berikut:

  • Alahan Teruk
  • Morning Sickness
  • Tak boleh makan atau tiada selera makan
  • Muntah dan Loya
  • Anemia – Berbahaya jika tidak ditangani, boleh menyebabkan tumpah darah semasa bersalin.
  • Keletihan dan rasa malas
  • Mood swing 

So, bakal ibu-ibu memerlukan nutrien lengkap dan sihat sepanjang kehamilan. Seorang ibu yang mengandung secara amnya perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga. Kekurangan zat akan menyebabkan Ibu Hamil mendapat masalah anemia yang boleh mengancam kesihatan.
 
Kenapa doktor menyarankan bakal-bakal ibu untuk mengambil suplemen sebagai makanan tambahan semasa kehamilan? Ini disebabkan radikal bebas dan cara masakan kita masa kini banyak mematikan nutrien penting dalam makanan dan akhirnya zat dan nutrien penting hilang begitu sahaja. Nutrien dan zat adalah 2 kali ganda penting untuk disalurkan kepada bayi dalam kandungan untuk membesar dan memastikan pertumbuhan otak yang sihat.


 

1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.

  • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
2) Sustained Release Vita-C

  • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

  • Membantu Penyerapan iron – sekiranya tidak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap badan 
3) B-Complex

  • Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan untuk membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.
4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

  • Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.

  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.

  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

  • ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.
5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)

  • Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
  • Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
  • Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
  • Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko Osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
  • Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.
6) Omega Guard (EPA & DHA)

  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.
Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :

  1. Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  2. Perkembangan bayi yang sihat
  3. Pencegahan baby dari mendapat jaundice (sakit kuning)
So, para suami..bantulah isteri dan zuriat anda yang bakal lahir untuk kekal sihat...

Jom kita lihat apa kata mereka yang telah mencuba SET HAMIL SHAKLEE....





Jom pilih suplemen yang terbaik untuk anda dan bayi anda!!!



Hubungi saya:

Shaklee Independent Distributor 883367

Ernawati Toba

0146907178

FB: Ernawati Toba

Page FB: Healthy Lifestyle With Ernawati Toba

Friday, July 4, 2014

Set Menyusu Bayi semasa Berpuasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera..



Semasa berpuasa ramai yang baru bergelar ibu atau pun yang sudah lama bergelar ibu pasti risau memikirkan "adakah susu cukup untuk si bayi?", macam mana persediaan sebelum dan semasa berpuasa ni? Pemakanan dan pengaturan yang betul perlu supaya anda lebih bertenaga walaupun menyusukan bayi anda. STRESS menjadi satu punca kurangkan penghasilan susu ibu kerana ibu kerap runsing memikirkan susu yang makin merundum apa lagi semasa berpuasa.

Jom lihat beberapa TIPS untuk anda para ibu yang mahu memastikan susu anda cukup dan sihat untuk si manja anda:

1- Minum air kosong. iaitu 2-3 liter sehari adalah sangat penting buat ibu yang menyusukan bayi. Banyakkan minum air kosong bermula dari waktu berbuka hinggalah ke waktu imsak ke esokan paginya.

2- Jangan skip sahur untuk memastikan anda sentiasa bertenaga sepanjang hari.

3- Makan banyak buah-buahan, sayuran, sup dan makanan berkuah. Elakkan makan terlalu kerap makanan yang bergula dan bergaram untuk mengurangkan penyerapan air lebih banyak dari tubuh kita.

4- Pasang niat dan memohon dari Allah agar dipermudahkan urusan serta niat baik kita menyusukan bayi kita. 

Berdoa : “Ya Allah, aku ingin menyusu anakku kerana suruhanMu. Bantulah aku Ya Allah agar dapat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bantulah aku untuk bersabar dan mudahkanlah aku menyusu anakku”

5- Berbuka puasa dengan makanan yang kaya dengan protien, glukos dan cecair. Amalkan banyak makan kurma semasa sahur dan berbuka kerana kurma banyak khasiatnya.
 

6- Makan makanan berkarbohidrat dan kaya dengan serat iaitu ambil nasi dalam portion pinggan sihat setiap hari.
 

7- Kerap menyusukan bayi anda Jika anda ibu bekerjaya, perlu pam susu sekerap yang boleh ataupun ikut jadual mengepam biasa di tempat kerja.
 

8- Cuba bangun awal sebelum bersahur untuk pam susu.

9- Sebelum menjelang bulan puasa, adalah sangat-sangat digalakkan untuk mengumpul stok susu sebagai persediaan awal sebelum menjelang Ramadhan. Set Mighty Triple Gem memberikan tenaga berpanjangan sepanjang hari.



10- Kenal pasti milk booster anda sebelum mula bulan puasa dan sepanjang berpuasa boleh kerap ambil milk booster anda. Milkbooster bajet Shaklee: ESP dan Alfalfa Complex.

11- Banyakkan berzikir Ya Wahab dan elakkan tekanan. Sentiasa berfikiran positif serta ceria.

12- Bawa bekalan air masak ketika pergi terawih dan minum air setiap kali selesai 2rakaat solat tarawih.

13- Suplemen perlu untuk memastikan badan sentiasa bertenaga, mood sentiasa ceria dan production susu lancar.



Set Bajet Menyusu: ESP dan Alfalfa



Set Menyusu Lengkap, ADD ON: ESP




Hamil-Berpantang-Menyusu 

Jom pilih suplemen yang terbaik untuk anda dan bayi anda!!!

Hubungi saya:

Shaklee Independent Distributor 883367

Ernawati Toba

0146907178

FB: Ernawati Toba

Page FB: Healthy Lifestyle With Ernawati Toba

Wednesday, July 2, 2014

VIVIX oh VIVIX..Promosi July 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Ramai dah jatuh cinta dengan Vivix..Promosi lagi bulan ni. Promosi apa yang kita dapat?
1) Dapat share beli dengan kawan-kawan lagi jimat. Beli 6 Percuma 1. Jimat RM475..
2) Free membership. Jimat RM65. Keahlian seumur hidup tau..
3) Terus dapat bonus bulan ni
4) Hanya sesudu setiap hari dan pastinya anda akan lihat perubahannya..In Shaa Allah
5) Dapat bimbingan dan panduan untuk mencuba Vivix dengan cara yang betul


Apakah kandungan Vivix?


Apalah agaknya rahsia Vivivx ni sampai ramai tergila-gilakannya? Kita lihat kandungannya..

 

Macam mana Viviv membantu pesakit Diabetis??

Kandungannya yang kaya Polyphenols..


 AGE protein (lebihan gula dan protein)




Perbexaan antara Vivix yang kaya dengan Polyphenol berbanding produk lain yang hanya ada resveratol


Testimoni

Vivix Antioksidan dan Anti-penuaan semulajadi...


 
Nak cuba? Hubungi saya:
Shaklee Independent Distributor 883367
Ernawati Toba 
0146907178/0138521188
FB: Ernawati Toba
Page FB: Healthy Lifestyle with Ernawati Toba

Tuesday, July 1, 2014

Performance Drinks Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Kehidupan kita seharian sering dikaitkan dengan minuman segera/isotonik dan minuman bergas. Padahal, mungkin kita kurang tahu bahawa kebanyakan minuman tersebut mungkin berbahaya pada tubuh kita jika diamalkan untuk jangka masa yang panjang. 


Bila bulan Ramadhan kunjung tiba, sudah pastilah produk isotonik Shaklee menjadi rebutan ramai dan kadang-kadnag kehabisan stok. Nak tahu apa perbezaaan dan kepentingan PERFORMANCE DRINKS ni? Performance Drinks:
  • Bebas gas atau tidak berkarbonat.
  • Kurang  kandungan gula (less sugar).
  • Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
  • Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!
 
Siapakah yang memerlukan Performance Drinks:
  • Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  • Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  • Para pesakit yang menghidap gout.
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  • Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  • Anak-anak yang demam.
  • Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  • Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan. 
 
Testimoni.....
Nak best lagi?  Jom cuba Mighty 3 Gems Shaklee. Sangat membantu dalam menjalani puasa dibulan Ramadhan...

Dah tahu pentingnya minuman ni??? Jom cuba..Tak cuba maka tak cinta...:)
Hubungi saya:
Shaklee Independent Distributor (883367) anda
Ernawati Toba
0146907178/0138521188
FB: Ernawati Toba
Page FB: Healthy Lifestyle With Ernawati Toba












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Follow me

Google+ Followers

Total Pageviews