Monday, May 26, 2014

HAID-PREGNANT-SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
 
Ramai yang bertanya pentingkah kita tahu kitaran haid kita? 
Bila waktu subur yang sebenarnya?
Dah ambik suplemen ni, dapat pregnant kah?

 

Jom selidik sedikit fakta kitaran haid...
 
Kitaran haid normal adalah sekitar 28-32 hari. Ia dikira bermula dari hari pertama darah haid keluar. Darah haid biasanya akan keluar pada hari 1 hingga hari ke-7. Manakala fasa 'hari subur' biasanya dijangka berlaku sekitar hari ke-11 hingga hari ke-16. Di mana, pada waktu ini ovum berada pada fasa paling optimum untuk disenyawakan. Sekiranya persenyawaan berlaku, haid tidak akan datang selepas hari terakhir kitaran normal anda. Kebiasaannya, kelewatan haid secepat 5 hari sahaja pun memungkinkan urine pregnancy test (UPT) menunjukkan garis positif bahawa anda telah hamil.

Jika haid anda tidak teratur, proses ini akan menjadi sukar. Anda akan sukar untuk menentukan hari subur anda. Malah semakin sukar untuk mengetahui sama ada anda sememangnya hamil atau sekadar lewat datang haid lagi atau sememangnya haid anda tidak akan datang pada bulan seterusnya.

 


GLA COMPLEX SHAKLEE


Pengambilan secara konsisten selama sekurang-kurangnya 3 bulan adalah diperlukan bagi memastikan GLA Complex ini boleh membantu 'memperbaiki' hormon & sistem badan anda.


 Masalah senggugut??

TESTIMONI



 

Hubungi:
Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
SID883367
FB: Ernawati Toba







Friday, May 23, 2014

SLE (Lupus Eritematosus Sistemik) dan Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Jom kita kenal APA ITU SLE??

Lupus eritematosus sistemik (SLE/LUPUS) adalah radang teruk (keradangan kronik) yang disebabkan oleh penyakit autoimun yang mana sistem pertahanan badan yang tidak normal melawan tisu badan sendiri.

Lupus Eritematosus Sistemik atau Systemic Lupus Erythematosus (SLE) ialah suatu penyakit autoimun yang ditandai oleh adanya episod-episod peradangan kronik yang semakin teruk ("exacerbate"), yang seterusnya reda ("remission") dan mungkin berlaku pada pelbagai sistem dalam tubuh. Kompleks imun yang terbentuk dan terendap, serta autoantibodi yang beredar, menyebabkan kerosakan tisu dan kegagalan fungsi organ-organ. Penyakit ini melibatkan Ginjal, sistem saraf pusat, kulit, sel dan pembuluh darah, otot dan tulang (muskuloskeletal), paru-paru dan pleura, sistem kardiovaskular, dan sistem gastrousus.
(Wikipedia) 


Pesakit SLE selalunya terdiri daripada wanita berumur 20 - 40 tahun.
Mereka biasanya mengalami kesakitan sendi, radang kulit serta masalah ginjal iaitu bengkak kaki akibat kehilangan protein.


Pesakit SLE dirawat dirawat denagn menggunakan ubat-ubatan yang boleh mengawal system imun. Kebanyakkan ubat yang diberi adalah ubat yang terdiri daripada steroid.
Antara gejala-gejala SLE:

  • ruam pipi (malar rash)
  • ruam merah pada kulit (discoid rash
    peka terhadap cahaya (photosensitivity)
    luka sekitar mulut (oral Ulcers)
  • artitris ( radang sendi)
  • radang pada selaput sereus (serisitis)
  • kelainan pada ginjal (renal disorder)
  • kelainan fungsi saraf ( neurologic disorder)
  • kelainan darah (hematologic disorder)
  • kelainan pada system kekebalan tubuh (immunologic disorder) 


Pesakit SLE tidak di benarkan mengambil VITA LEA DAN ALFALFA kerana akan mengakibatkan keradangan.
Supplement yang sangat sesuai pada pesakit SLE adalah




Thursday, May 22, 2014

Apa itu VIVIX ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Jom kita lihat kembali APA ITU VIVIX?




Minuman campuran botani Polyhonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah & Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. 



Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antooksidan & sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ung. 
Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. 

Ada juga diantara kita yang malas untuk ambil banyak-banyak suplemen. So, sirap Shaklee sangat sesuai bagi anda yang masih mecari-cari suplemen.  


Siapa yang perlukan Vivix Shaklee?

1. Pesakit SLE
 
2. Mereka yang berisiko penyakit kanser akibat keturunan / sudah pun menghidap kanser  
3. Diabetes  
4. Strok 
5. Darah Tinggi  
6. Cyst  
7. Bantu baikpulij ketagihan rokok  
8. Mempunyai masalah mata 
9. Pesakit jantung  
10. Bantu kurangakn insiden nyanyuk  
11. Anti Penuaan

Berapa banyak nak minum Vivix ni? HANYA 1 sudu teh kecil sehari ya..
Untuk orang dewasa sahaja dan TIDAK BOLEH diambil untuk perempuan mengandung...

Apa lagi manfaat VIVIX ni??


1. Menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat

2. Bantu dalam menghalang kanser
3. Kurangkan risiko jantung
4. Kurangkan komplilasi dalam pesakit diabetes
5. Menyokong kesihatan sendi
6. Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer
7. Bantu kurangkan berat badan
8. Tingkatkan sistem imum
9. Tingkatkan kesihatan mata
10. Menyokong kesihatan menyeluruh


APA YANG LAGI HEBAT???? 

BELI 2 VIVIX ANDA LAYAK DAPAT FREE MEMBERSHIP YA!!!! 


TESTIMONI..APA KATA MEREKA....





  

Hubungi saya:
Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
SID883367
FB: Ernawati Toba

Wednesday, May 21, 2014

Nutriferon Shaklee

Jom kita lihat apa itu Nutriferon Shaklee
 
Ia adalah 1 Formula Ekslusif dan dipaten oleh Shaklee dan ia tidak dijual dikedai-kedai biasa dan ia hanya didapati melalui Shaklee.

Hebatkah Nutriferon ni???
Ya! Sebab ia satu-satunya interferon semulajadi didunia (ekstrak biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago)








Badan kita selalu kekurangan interferon dan sel-sel imun. Sebab itu kita selalu letih, lesu, stress, jangkitan flu, insomnia, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dll. Akhirnya, sel-sel teroksidasi membentuk lebih radikal bebas yang boleh mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dll.



Di antara fungsi-fungsinya:


1. Mengukuhkan sistem imun
2. Melawan kanser dan tumor
3. Melindungi dari influence dari persekitaran dan pencemaran udara
4. Meringankan stress dan kelesuan
5.Mengurangkan infeksi Hepatitis B & C
6. Membantu dalam masalah kolesterol tinggi, kitaran darah dan masalah berkaitan menopous.
7.Mengurangkan masalah PMS ketika haid



Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Kojima dari Jepun. Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.


Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.


TESTIMONI






Hubungi:
Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
SID883367

FB;Ernawati Toba

Tuesday, May 20, 2014

Sarapan pagi (Breakfast) -Mealshakes

Mari kita berceloteh pasal PENTINGNYA SARAPAN PAGI

Tiga perkara asas dalam membentuk tabiat pemakanan yang baik ialah mengambil sarapan, makan tengah hari dan malam secara tetap. Semua orang, termasuk kanak-kanak, juga tahu sarapan menjadi penyumbang pertama tenaga untuk memulakan aktiviti seharian dengan lebih baik.

Orang yang bersarapan secara tetap menikmati kehidupan berkualiti, tersusun, bersikap positif, lebih langsing dan memiliki daya tumpuan lebih baik. Pemilihan sarapan, terutama kaya karbohidrat, membekalkan tenaga, mampu menahan rasa lapar dan mengawal keinginan untuk makan di antara waktu sarapan dan makan tengah hari.
Saintis menggelar sarapan sebagai makanan untuk otak. Sarapan ada kaitan rapat dengan kecergasan mental kerana ia memberi kesan positif terhadap aktiviti otak supaya lebih cergas, peka dan fokus.

Kajian Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dengan kerjasama Nestle (M) Berhad pada tahun 2001 ke atas 12,000 murid sekolah rendah (berumur tujuh hingga 12 tahun di seluruh negara) mendapati, lebih 30 peratus kanak-kanak sekolah rendah tidak bersarapan.
Antara alasan paling kerap diberi ialah tidak cukup masa (48 peratus) dan tidak berselera (30 peratus).
(Sumber: Wikipedia)

PERSOALAN SEKARANG....

Perlukah makanan yang berkhasiat semasa sarapan pagi?
Dapatkah kita mengambil semua zat penting setiap pagi?
Adakah ANDA dan ANAK-ANAK anda dapat zat yang perlu SETIAP HARI untuk perkembangan badan dan otak yang sihat???

SHAKLEE ada penyelesaiannya...

Andainya anak-anak anda kurang minat makan sayur dan buah-buahan mari kita ajak mereka minum sajian pagi iaitu MEALSHAKES

Apa bestnya MEALSHAKES ni???



 

SIAPA YANG PERLU AMBIL MEALSHAKES???




APA YANG BESTNYA PEMBELIAN MEALSHAKES BULAN NI??????????

BELI 1 DAPAT 1
BELI 2 DAPAT 2
BELI 3 DAPAT 3
-
-
BELI 6 DAPAT 7 CANNISTER MEALSHAKES
Mari share beli untuk sekeluarga anda.
HANYA BULAN MAY INI YA..


Hubungi:
Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
SID883367
FB:Ernawati Tona



Thursday, May 15, 2014

Cinch Energy Tea Mix

Assalamualaikum dan salam sejahtera.




Jom saya share apakah kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX ini:

* sebagai penggalak TENAGA semulajadi
* Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
* Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
* TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.




Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MIX 

1) TAURINA
2)MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun
3)RED TEA EXTRACT
4)WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
5)ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai 
THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)

Tahukah kawan-kawan perbezaan Teh ini dengan teh-teh lain yang anda minum?

sebab banyaknya ekstrak dalam ia..

Di antara fungsi-fungsi beberapa ekstrak yang ada dalam teh ini

1) MATCHA GREEN TEA
* antioksida yang sangat tinggi
* energy booster
* metabolisme booster
* bakar kalori up to 4x

2) TAURINA
* menggalakkan metabolisme
* lebih bertenaga
* larutkan lemak
* membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA
* membakar lemak-lemak berlebihan
* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
* meningkatkan metabolisme
* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA
* melarutkan lemak
* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
* agen detox yang kuat

5) RED TEA
* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak


CINCH ENERGY TEA MIX ini bukan sahaja mempunyai pelbagai khasiat seperti di atas, 
malah ia :

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Banyak kan fungsi CINCH ENERGY TEA MIX ni...Memang amat bagus untuk buang berat badan berlebihan. 

Bagi yang kurang bersenam dan yang kurang melakukan aktiviti fizikal amat-amat digalakkan ambil   CINCH ENERGY CINCH TEA MIX ini kerana ia membantu untuk boost metabolisme kita.

CINCH ENERGY TEA MIX datang dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk.



Hubungi saya:
Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
SID883367
FB:Ernawati Toba



Saturday, May 10, 2014

Peppermint Ginger Plus Shaklee

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
(sumber : Shaklee Malaysia)


Siapa yang disarankan untuk ambil PEPPERMINT GINGER PLUS?
  • Anda yang badan penuh angin macam saya
  • Anda yang sering muntah-muntah dan loya
  • Anda yang ingin menjaga kebersihan usus 
  • Anda yang suka minum teh pudina
  • Anda yang sering alami perut kembung





Manfaat Utama Peppermint Ginger Plus Shaklee:


  • Pudina : Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantu melegakan kesakitan gastric, pedih hulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan komoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap focus.
pudina

  • Halia: Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedy lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan.
halia
  • Pokok Adas (fennal): Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga, ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus
fennel peppermint ginger
  • Cekur Manis (anise): Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastric untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, member peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

TESTIMONI


Hubungi saya:
Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
SID883367
FB:Ernawati Toba

Friday, May 2, 2014

Promosi Mealshakes Bulan Mei 2014

Assalamualaikum...selamat sejahtera

Hari ni kita sembang pasal kelebihan-kelebihan Mealshake Shaklee ya..

Apakah manfaat Mealshake kepada semua peringkat umur:

✔ ANAK ANDA perlu Meal Shakes:
-TAK SELERA NAK MAKAN ?
-SERING SEMBELIT
-TIDAK FOKUS DALAM KELAS ?
-KURANG BERAT BADAN ?
-CEREWET MEMILIH MAKANAN?

✔ IBU HAMIL juga perlu Meal Shakes:
-TAK SELERA MAKAN?
-MORNING SICKNESS YANG TERUK

✔ IBU MENYUSU juga perlu Meal Shakes:
-yang ada kekangan BUDGET untuk mendapatkan Energizing Soy Protein [ESP].

✔WARGA EMAS juga perlu Meal Shakes
-TIDAK MAKAN SECARA SIHAT
-TIDAK SUKA DENGAN VITAMIN BERBENTUK PIL
-TIADA SELERA

✔ TERLALU KURUS dan ingin TAMBAH BERAT BADAN – Add on B.Complex dan Vitalea

✔ Ingin BERTENAGA sepanjang hari BERPUASA –Add on ESP dan Performance Drink




Mealshake+Omega Guard+B Complex = suplemen sihat untuk tubuh dan minda
  

TESTIMONI MEALSHAKES







Hubungi saya untuk keterangan lanjut:
Ernawati Toba 0146907178
WA/Wechat 0138521188
SID883367
FB:Ernawati Toba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Follow me

Google+ Followers

Total Pageviews