Tuesday, July 30, 2013

Soy Protein Isolate Powder (ESP)


Soy Protein Isolate Powder (ESP)

ESP merupakan sumber protein soya terbaik. Ia menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones


Yang paling PENTING  soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti

 

 GMO???? -Produk2 GMO penyebab penyakit  alergy, toxic, potensi kanser. Produk-produk GMO memang makin banyak di pasaran sbb tu macam-macam penyakit sekarang..Contohnya yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. tu memang common laa kann..Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab sebelum membeli protin dari sumber soya.. pastikan anda baca dulu labelnya. Pilihlah produk yg berlabel Non-GMO.. Jangan beli sebab murah atau sebab rasa sedap atau pun sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. 


Siapa yang perlukan ESP?


Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonus for weight management)
Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil

Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat

Wanita: Keanjalan kulit.. (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


Paling penting untuk wanita perlu tau......

ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal.. ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka. ESP juga memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih..Pokoknya....ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda..:)

KELEBIHAN ESP SHAKLEE

1- Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
2- Membantu memudarkan & menghilangkan parut jerawat.
3- Memberi tenaga berpanjangan sepanjang hari.
4- Menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
5- Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur.
6- Memberikan rasa kenyang yg lama/cepat kenyang & membantu dlm penurunan berat badan.
7- Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu.
8- Memekatkan susu ibu sekaligus menjadikan bayi cepat kenyang.
9- Membantu perkembangan fetus dalam kandungan.
10- Memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
11- Meningkatkan tahap kesuburan sekaligus meningkatkan peluang untuk hamil.
12- Menyokong kesihatan imunisasi badan.
13- Mengawal paras kolesterol & kesihatan jantung.
14- Meningkatkan taraf kesihatan supaya lebih baik.
15- Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein.
16- Membantu mengekalkan kepejalan otot/ mengelakkan kulit menggeleber.
17- Membantu mengekalkan paras gula dlm darah yg normal.
18- Membantu mengekalkan tahap kolestrol yg normal.
19- Pengambil ESP biasanya sihat menyeluruh.


 Berminat boleh comment/pm fb atau call saya....
 Ernawati Toba 014-6907178
 SID: 883367. COD area KK/Tawau
 Email: capri_erina@yahoo.com
           ernawati1901@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Follow me

Google+ Followers

Total Pageviews