Thursday, September 24, 2015

Selamat Hari Raya Aidil Adha

As salam...


Makanan tradisi orang Bugis..Hari Aidilfitri mahupun Aidil Adha. BURAS, TUMBUK dan BEJABUK (Serunding) tetap menjadi menu utama.


Kalau korang nak tau...Buras ni buat dari beras ja dicampur dengan santan kelapa. Dibungkus dengan daun pisang dan dimasak dalam air yang panas berjam-jam sehingga masak. 

Daging kicap pula masak ja macam biasa. Actually, ada menu wajib lain juga untuk orang Bugis ni time raya..iaitu Ayam Masak Likkuk (lengkuas) dan Ayam Masak Merah. 

So nyummy...

#Harirayaaidiladha
#kttshaklee
Erna 0146907178

3 comments:

  1. selamat hari raya aidiladha erna.. semoga Allah menerima segala ibadah kita.. nampak sedap pulak daging kicap tu.. kita disini makan maggi je..

    ReplyDelete
  2. daging kicap lama tak makan and tak sambut pun sebab kerja :(

    membaca sekejap jemput baca 5 hari sudah

    dari @theyanaonly

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Follow me

Google+ Followers

Total Pageviews